Faillissementsrecht

DX Legal is door 16 jaar ervaring als curator ook als advocaat bij uitstek gespecialiseerd in alle facetten van faillissementen.


Een faillissement kent bijna alleen maar verliezers. Toch biedt een faillissement ook kansen. Denk maar aan de ondernemer, oud-werknemer of concurrent die een doorstart wil plegen, omdat hij weet dat het bedrijf in de kern gezond is en levensvatbaar, maar die bijvoorbeeld overtallig personeel (vanwege teruggelopen opdrachten of verkoop) als een molensteen om de nek had hangen. Het advies van iemand die de klappen van de zweep kent als curator, is daarbij van onschatbare waarde. DX Legal kan met u in onderhandeling treden met de curator en aangeven wat de (on)mogelijkheden zijn, zodat u met de beste deal van tafel loopt.

Maar evengoed van belang is om ervoor te zorgen dat de financiële schade die een faillissement berokkent, terecht komt waar die hoort of dat voor u als betrokkene, de schade tot een minimum wordt beperkt. Als schuldeiser (bijvoorbeeld verhuurder, leverancier of anderzins contractspartij) is het voor u van essentieel belang om uw rechten te kennen om zodoende uw opstelling tegenover de curator te kunnen bepalen. Mag u spullen terughalen? Mag u het contract opzeggen? DX Legal kan u helpen het antwoord op uw vragen te krijgen.

Ook kunt u door de curator aansprakelijk gesteld worden, bijvoorbeeld als bestuurder (directeur) omdat de jaarrekening niet op tijd is gedeponeerd of omdat er een ongeoorloofde transactie in het zicht van het faillissement is uitgevoerd. Maar wat de curator zegt, klopt dat wel? Hij is bepaald geen objectieve partij en zoekt wellicht spijkers op laag water. DX Legal kan hierin heel wat voor u betekenen en bewaken dat u niet blind vaart op wat de curator u denkt te kunnen verwijten.