Horecarecht

DX Legal kan door eigen ervaring als horecaondernemer voor uw bedrijf de vertaalslag maken van juridisch naar praktisch.                                                                 


De horeca grijpt overduidelijk haar kansen in de opkomende economie. Dit betekent dat nieuwe (horeca)bedrijven worden gestart of uitgebreid, tal van vergunningen worden aangevraagd en contracten worden afgesloten of herzien, met de bijbehorende, aloude risico’s. De tijdsgeest brengt naast de traditionele ook nieuwe mogelijkheden met zich, bijvoorbeeld crowdfunding. Maar de branche kent tegenwoordig ook tal van bedreigingen en uitdagingen die vroeger niet denkbaar waren, zoals blurring, rookruimtes, modelovereenkomsten DBA, Airbnb, online reviews en boekings,- reserverings- en bezorgsites. Deze ontwikkelingen in de branche brengen een groeiende behoefte aan juridische advisering en begeleiding met zich.
 
Het is niet altijd even makkelijk te signaleren waar er kansen liggen, die ten volle moeten worden benut wanneer ze zich voordoen. Risico’s kunnen alleen maar op datzelfde moment worden afgedekt, anders is het te laat. DX Legal beseft dat als geen ander en wil u daarbij graag van dienst zijn. Die dienstverlening is net zo divers als de branche zelf: van het begeleiden van de aankoop van een hotel en het starten van een franchiseformule tot het opzetten van een bierinkoopcombinatie, het aannemen van personeel en het afdekken van aansprakelijkheden. 
 
Hoe DX Legal daarin te werk gaat? Net zoals u. Ook DX Legal weet met zijn unieke werkwijze hoe het is om een goede gastheer te zijn. Chris Diks is namelijk naast advocaat zelf ook horecaondernemer, dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kent daardoor de klappen van de zweep. Hij begrijpt als geen ander dat een advocaat niet op het toneel thuishoort, maar achter de schermen. Hij ziet het totaalplaatje, beseft dat alle elementen van uw concept tezamen de uiteindelijke ‘look en feel’ bepalen en hij weet de juridische vertaalslag te maken door terug te redeneren vanuit de uitvoeringsfase.